Ремдесивир не подобрява шансовете за оцеляване при COVID-19, показа голямо проучване

...
Ремдесивир не подобрява шансовете за оцеляване при COVID-19, показа голямо проучване
Коментари Харесай

СЗО: Ремдесевир не помага при COVID-19

 " Ремдесивир " не усъвършенства възможностите за оцеляване при COVID-19, показа огромно изследване на Световната здравна организация (СЗО), цитирано от " Файненшъл таймс ".

 Това е извънредно непредвиден поврат на констатациите, направени в Съединени американски щати по-рано тази година за препарата, отбелязва авторитетното издание.

" Междинните резултати от клиничното проучване " Солидарити ", координирано от СЗО, сочат, че приемът на ремдесивир, хидроксихлорохин, лопинавир/ритонавир и интерферон оказва слаб или никакъв резултат на индикатора смъртност в течение на 28 дни или болничния курс на лекуване от COVID-19 на приети в болница пациенти ", установяват от СЗО.

Изследването " Солидарити ", което обгръща пациенти в над 30 страни, учи резултата от лекуването с тези препарати на индикатори като смъртност и дълготрайност на престоя на пациенти в болница, написа Българска телеграфна агенция.

Проучването е открило, че нито едно от лекуванията не е " повлияло значително на смъртността " и не е намалило нуждата от обдишване на пациентите.

Междувременно инфектираните с КОВИД-19 по света стремглаво порастват.

Припомняме, преди два дни държавното управление взе решение за отпущането на 2,1 млн. лева за закупуването на 2500 флакона Ремдесивир. 1 флакон коства 345 евро без Данък добавена стойност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР